Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scherpenisse

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Scherpenisse beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we uitgebreide info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Scherpenisse en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-scherpenisse

Alarminstallatie Scherpenisse laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Scherpenisse? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scherpenisse en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Scherpenisse?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Tholen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €2200,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 – €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Scherpenisse.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scherpenisse (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scherpenisse. Zij werken met gangbare merken als IIyama en Velleman. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Poortvliet en Nieuw-Vossemeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Scherpenisse te beperken. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Scherpenisse vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link, Somfy of Eve, Netamo, Arlo, Hombli, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Scherpenisse?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Scherpenisse voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1500,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Scherpenisse.


Postcodegebied: 4694

Plaats een reactie