Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bronckhorst

Door het installeren van een alarmsysteem in Bronckhorst beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij populaire info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Bronckhorst en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-bronckhorst

Alarminstallatie Bronckhorst laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist controleert het signaal en probeert contact te leggen met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bronckhorst? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bronckhorst en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bronckhorst?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Bronckhorst beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 tot €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bronckhorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bronckhorst (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bronckhorst. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ring en BHV. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Berkelland, Apeldoorn, Lochem en Zutphen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bronckhorst te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bronckhorst vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, TP-Link, Bosch, EZVIZ + Eve, Eufy, Hombli, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bronckhorst?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bronckhorst voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €900,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Bronckhorst.


Postcodegebied: 7220, 7221

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie