Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hummelo

Door het installeren van een alarmsysteem in Hummelo is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hummelo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-hummelo

Alarminstallatie Hummelo installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hummelo? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hummelo en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hummelo?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Bronckhorst kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hummelo.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hummelo (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hummelo. Zij kunnen je helpen met merken zoals Lampertz en Ramcro. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Gaanderen, Zelhem, Laag-Keppel en Hoog-Keppel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Hummelo te beperken. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hummelo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link & Netamo, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hummelo?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hummelo voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hummelo.


Postcodegebied: 6999

Plaats een reactie