Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hengelo

Dankzij een alarmsysteem in Hengelo is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp check je betrouwbare informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hengelo en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hengelo

Alarminstallatie Hengelo aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt direct mee en belt direct de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hengelo? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hengelo en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Hengelo?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Bronckhorst houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 – €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hengelo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hengelo (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hengelo. Zij kunnen je helpen met merken zoals SMP en Alphavision. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Keijenborg, Ruurlo, Vorden en Laren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hengelo te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hengelo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ of Eufy, Netamo, Eve, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hengelo?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hengelo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €800,00. De totaalprijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Hengelo.


Postcodegebied: 7255

Plaats een reactie