Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rien

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Rien beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp delen wij handige informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Rien en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-rien

Alarminstallatie Rien laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rien? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rien en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Rien?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 – €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Rien.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rien (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rien. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Konig en Western Digital. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Lytsewierrum, Dearsum, Wiuwert en Britswert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Rien te verminderen. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rien vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link + Netamo, Eve, Eufy, Hombli, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rien?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Rien voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €975,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €150,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Rien.


Postcodegebied: 8637, 8641

Plaats een reactie