Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Britswert

Met een alarmsysteem in Britswert verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je praktische info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Britswert en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-britswert

Alarminstallatie Britswert laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Britswert? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Britswert.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Britswert?

Krijg verschillende offertes van specialisten in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarbij moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 – €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Britswert.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Britswert (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Britswert. Zij kunnen je helpen met merken zoals Jockel en Economy. Of bekijk bedrijven en installateurs in Wiuwert, Rien, Boazum en Ysbrechtum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Britswert te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Britswert vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link of Eve, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Britswert?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Britswert voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €850,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Britswert.


Postcodegebied: 8636

Plaats een reactie