Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dearsum

Met een alarmsysteem in Dearsum beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp bieden we populaire info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Dearsum en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-dearsum

Alarminstallatie Dearsum laten plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dearsum? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo ontdek je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dearsum en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Dearsum?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Dearsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dearsum (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dearsum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sentrol en Siegen. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Sibrandabuorren, IJlst, Lytsewierrum en Rien.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Dearsum te verkleinen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dearsum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Arlo, Yale, Eufy, Netamo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Dearsum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Dearsum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €825,00. De totale prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Dearsum.


Postcodegebied: 8644

Plaats een reactie