Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sibrandabuorren

Dankzij een alarmsysteem in Sibrandabuorren kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij praktische details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Sibrandabuorren en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-sibrandabuorren

Alarminstallatie Sibrandabuorren laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Sibrandabuorren? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sibrandabuorren en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Sibrandabuorren?

Vraag offertes op bij installateurs uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Sibrandabuorren.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sibrandabuorren (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sibrandabuorren. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als X-Gen en ACT. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in IJlst, Greonterp, Dearsum en Lytsewierrum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Sibrandabuorren te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sibrandabuorren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link + Eufy, Arlo, Hombli, Netamo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Sibrandabuorren?

De kosten van een goed alarmsysteem in Sibrandabuorren voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1450,00. De offerteprijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Sibrandabuorren.


Postcodegebied: 8647

Plaats een reactie