Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kûbaard

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Kûbaard verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je praktische details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Kûbaard en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-kubaard

Alarminstallatie Kûbaard laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kûbaard? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kûbaard en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Kûbaard?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Kûbaard.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kûbaard (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kûbaard. Zij werken met gangbare merken als Videx en Sun. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Iens, Easterein, Wommels en It Heidenskip.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Kûbaard te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Kûbaard vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link & Eve, Eufy, Hombli, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Kûbaard?

De kosten van een slim alarmsysteem in Kûbaard voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1225,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Kûbaard.


Postcodegebied: 8732

Plaats een reactie