Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wommels

Met een alarmsysteem in Wommels is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp verstrekken we handige details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wommels en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-wommels

Alarminstallatie Wommels laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wommels? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wommels en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Wommels?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2500,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Wommels.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wommels (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wommels. Zij werken met gangbare merken als Friedland en X-Gen. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Kûbaard, Iens, It Heidenskip en Molkwerum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wommels te limiteren. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wommels vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch + Netamo, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Wommels?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wommels voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €800,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €30,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wommels.


Postcodegebied: 8730, 8731

Plaats een reactie