Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Greonterp

Met een alarmsysteem in Greonterp is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs vind je uitgebreide details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Greonterp en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-greonterp

Alarminstallatie Greonterp plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Greonterp? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Greonterp en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Greonterp?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Greonterp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Greonterp (maart 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Greonterp. Zij werken met gangbare merken als Recommand en Velleman. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Bolsward, Workum, IJlst en Sibrandabuorren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Greonterp te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Greonterp vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Arlo, Netamo, Yale, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Greonterp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Greonterp voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1100,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Greonterp.


Postcodegebied: 8658

Plaats een reactie