Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Workum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Workum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Workum en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-workum

Alarminstallatie Workum laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Workum? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Workum en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Workum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Workum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Workum (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Workum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Nedis en VARTA. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Hindeloopen, Stavoren, Bolsward en Greonterp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Workum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Workum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Somfy, D-Link & Eve, Hombli, Eufy, Netamo, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Workum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Workum voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Workum.


Postcodegebied: 8710, 8711

Plaats een reactie