Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stavoren

Door middel van een alarmsysteem in Stavoren beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast check je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Stavoren en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-stavoren

Alarminstallatie Stavoren laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stavoren? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan weet je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stavoren en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Stavoren?

Vraag offertes op bij experts in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot +/- €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2850,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Stavoren.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stavoren (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stavoren. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Mobiak S.A. en Axis. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Warns, Molkwerum, Hindeloopen en Workum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Stavoren te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Stavoren vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ & Hombli, Eufy, Yale, Netamo, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Stavoren?

De kosten van een goed alarmsysteem in Stavoren voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1325,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Stavoren.


Postcodegebied: 8715

Plaats een reactie