Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ruurlo

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ruurlo schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Via onze adviseurs lees je populaire info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Ruurlo en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ruurlo

Alarminstallatie Ruurlo aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ruurlo? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ruurlo en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ruurlo?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Berkelland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €950,00 – €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ruurlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ruurlo (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ruurlo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Nedis en X-Gen. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Mariënvelde, Borculo, Keijenborg en Hengelo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Ruurlo te beperken. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ruurlo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link, Foscam & Hombli, Eufy, Yale, Eve, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ruurlo?

De kosten van een slim alarmsysteem in Ruurlo voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1075,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per unit. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Ruurlo.


Postcodegebied: 7260, 7261

Plaats een reactie