Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Olburgen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Olburgen voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Olburgen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-olburgen

Alarminstallatie Olburgen aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Olburgen? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Olburgen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Olburgen?

Vergelijk tarieven van experts in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Bronckhorst laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 – €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Olburgen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Olburgen (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Olburgen. Zij werken met gangbare merken als Ajax Kidde en Western Digital. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Bronkhorst, Toldijk, Rha en Baak.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Olburgen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Olburgen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, D-Link, Foscam, Somfy + Eve, Hombli, Eufy, Yale, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Olburgen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Olburgen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1150,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Olburgen.


Postcodegebied: 7225

Plaats een reactie