Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sambeek

Door het installeren van een alarmsysteem in Sambeek verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp check je handige informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Sambeek en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-sambeek

Alarminstallatie Sambeek laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sambeek? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sambeek en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Sambeek?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Land van Cuijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot wel €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1500,00 tot €2000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Sambeek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sambeek (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sambeek. Zij werken met gangbare merken als Agfa en Aver. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Oploo, Westerbeek, Beugen en Boxmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Sambeek te verminderen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sambeek vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam + Arlo, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Sambeek?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Sambeek voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Sambeek.


Postcodegebied: 5836

Plaats een reactie