Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oploo

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oploo schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oploo en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oploo

Alarminstallatie Oploo aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oploo? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oploo en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Oploo?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Land van Cuijk kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot wel €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 – €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Oploo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oploo (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oploo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Honeywell en Firex. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Westerbeek, Stevensbeek, Sambeek en Beugen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Oploo te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oploo vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch & Hombli, Netamo, Arlo, Yale, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oploo?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oploo voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1350,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oploo.


Postcodegebied: 5840, 5841

Plaats een reactie