Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Apeldoorn

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Apeldoorn verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp verstrekken we praktische details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Apeldoorn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-apeldoorn

Alarminstallatie Apeldoorn laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Apeldoorn? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Apeldoorn en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Apeldoorn?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Apeldoorn houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Apeldoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Apeldoorn (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Apeldoorn. Zij werken met gangbare merken als Y-cam en Panasonic. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Voorst, Deventer, Berkelland en Bronckhorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Apeldoorn te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Apeldoorn vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch of Yale, Eve, Netamo, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Apeldoorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Apeldoorn voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1025,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per camera. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Apeldoorn.


Postcodegebied: 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie