Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gasteren

Door middel van een alarmsysteem in Gasteren beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je uitgebreide info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Gasteren en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-gasteren

Alarminstallatie Gasteren laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gasteren? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier weet je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gasteren en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Gasteren?

Vraag offertes op bij experts uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot +/- €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 – €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot circa €1950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Gasteren.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gasteren (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gasteren. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Videx en Menvier. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Anloo, Annen, Anderen en Eexterzandvoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Gasteren te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Gasteren vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, Foscam & Eve, Arlo, Netamo, Hombli, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Gasteren?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Gasteren voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1200,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 & €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Gasteren.


Postcodegebied: 9466

Plaats een reactie