Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dalmsholte

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Dalmsholte heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp bieden we populaire details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Dalmsholte en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-dalmsholte

Alarminstallatie Dalmsholte aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dalmsholte? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dalmsholte en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Dalmsholte?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Ommen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 tot €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Dalmsholte.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dalmsholte (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dalmsholte. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als TruPortal en PowerSonic. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Giethmen, Lemele, Lierderholthuis en Heino.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Dalmsholte te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Dalmsholte vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch + Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Dalmsholte?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Dalmsholte voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1500,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Dalmsholte.


Postcodegebied: 8146

Plaats een reactie