Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Giethmen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Giethmen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp lees je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Giethmen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-giethmen

Alarminstallatie Giethmen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Giethmen? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Giethmen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Giethmen?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Ommen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 – €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2600,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Giethmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Giethmen (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Giethmen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Cadxx en Security Center. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Lemele, Lemelerveld, Dalmsholte en Lierderholthuis.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Giethmen te beperken. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Giethmen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy of Hombli, Eufy, Netamo, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Giethmen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Giethmen voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1025,00. De totale prijs hangt af van het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Giethmen.


Postcodegebied: 8147

Plaats een reactie