Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lemelerveld

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lemelerveld beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Lemelerveld en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-lemelerveld

Alarminstallatie Lemelerveld installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lemelerveld? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lemelerveld en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lemelerveld?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Dalfsen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 – €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Lemelerveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lemelerveld (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lemelerveld. Zij hebben ervaring met merken als Secu en Aten. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Emst, Oene, Lemele en Giethmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Lemelerveld te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Lemelerveld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ + Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lemelerveld?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lemelerveld voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Lemelerveld.


Postcodegebied: 8150, 8151, 8152, 8153, 8154

Plaats een reactie