Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldenzaal

Dankzij een alarmsysteem in Oldenzaal kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij handige details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oldenzaal en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oldenzaal

Alarminstallatie Oldenzaal laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldenzaal? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor weet je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldenzaal.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oldenzaal?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Oldenzaal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oldenzaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldenzaal (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldenzaal. Zij hebben ervaring met merken als ABI en Intersteel. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Losser, Dinkelland, Hengelo en Enschede.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Oldenzaal te beperken. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oldenzaal vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch of Netamo, Yale, Eve, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oldenzaal?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oldenzaal voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1100,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per camera. Wil je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oldenzaal.


Postcodegebied: 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577

Plaats een reactie