Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pannerden

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Pannerden schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp bieden we populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Pannerden en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-pannerden

Alarminstallatie Pannerden plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Pannerden? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pannerden en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Pannerden?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Zevenaar laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 – €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Pannerden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pannerden (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pannerden. Zij kunnen je helpen met merken zoals Konig en Videotec. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Aerdt, Herwen, Babberich en Velp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Pannerden te verkleinen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Pannerden vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link & Netamo, Eve, Eufy, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Pannerden?

De kosten van een goed alarmsysteem in Pannerden voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1250,00. De echte prijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Pannerden.


Postcodegebied: 6911

Plaats een reactie