Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aerdt

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Aerdt schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Aerdt en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-aerdt

Alarminstallatie Aerdt plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt direct mee en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aerdt? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor bepaal je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aerdt en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Aerdt?

Vraag offertes op bij vakmannen uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Zevenaar gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Aerdt.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aerdt (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aerdt. Zij werken met gangbare merken als Enforcer en Eurosafe. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Herwen, Lobith, Pannerden en Babberich.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Aerdt te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Aerdt vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Yale, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Aerdt?

De kosten van een goed alarmsysteem in Aerdt voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1375,00. De offerteprijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Aerdt.


Postcodegebied: 6913

Plaats een reactie