Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hazerswoude-Dorp

Door middel van een alarmsysteem in Hazerswoude-Dorp schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je praktische info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hazerswoude-Dorp en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hazerswoude-dorp

Alarminstallatie Hazerswoude-Dorp aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hazerswoude-Dorp? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hazerswoude-Dorp.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Hazerswoude-Dorp?

Ontvang gratis offertes van specialisten in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 – €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 – €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hazerswoude-Dorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hazerswoude-Dorp (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hazerswoude-Dorp. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Uni-T en Firex. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Oude Wetering en Nieuwe Wetering.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Hazerswoude-Dorp te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hazerswoude-Dorp vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam + Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hazerswoude-Dorp?

De kosten van een goed alarmsysteem in Hazerswoude-Dorp voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €925,00. De exacte prijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera voor €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Hazerswoude-Dorp.


Postcodegebied: 2390, 2391, 2404, 2409

Plaats een reactie