Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ginnum

Door middel van een alarmsysteem in Ginnum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ginnum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ginnum

Alarminstallatie Ginnum laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ginnum? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ginnum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Ginnum?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot +/- €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ginnum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ginnum (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ginnum. Zij werken met gangbare merken als Ajax Kidde en Flame. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Reitsum, Lichtaard, Hegebeintum en Ferwert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Ginnum te verkleinen. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ginnum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link, Bosch of Eve, Eufy, Netamo, Hombli, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ginnum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ginnum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ginnum.


Postcodegebied: 9174

Plaats een reactie