Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Puth

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Puth beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs lees je betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Puth en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-puth

Alarminstallatie Puth plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een signalering slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Puth? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Puth en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Puth?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beekdaelen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot wel €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Puth.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Puth (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Puth. Zij werken met gangbare merken als Ajax en VARTA. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Geleen, Sweikhuizen, Windraak en Munstergeleen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Puth te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Puth vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam & Arlo, Hombli, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Puth?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Puth voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1100,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Puth.


Postcodegebied: 6155

Plaats een reactie