Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Geleen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Geleen voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Geleen en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-geleen

Alarminstallatie Geleen laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Geleen? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Geleen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Geleen?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Sittard-Geleen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €950,00 tot wel €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Geleen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Geleen (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Geleen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Flame en Vaiani. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Sweikhuizen, Spaubeek, Puth en Windraak.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Geleen te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Geleen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch + Eufy, Yale, Netamo, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Geleen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Geleen voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1100,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Geleen.


Postcodegebied: 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167

Plaats een reactie