Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Losser

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Losser beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij handige details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Losser en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-losser

Alarminstallatie Losser laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Losser? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Losser.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Losser?

Vraag offertes op bij experts in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Losser hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Losser.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Losser (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Losser. Zij hebben ervaring met merken als Sentrol en FireAngel. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Dinkelland, Almelo, Oldenzaal en Hengelo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Losser te limiteren. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Losser vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ of Yale, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Losser?

De kosten van een slim alarmsysteem in Losser voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €825,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Losser.


Postcodegebied: 7580, 7581, 7582

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie