Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vaassen

Door middel van een alarmsysteem in Vaassen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp doorzoek je populaire info over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Vaassen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-vaassen

Alarminstallatie Vaassen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vaassen? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vaassen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Vaassen?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Epe laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 – €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Vaassen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vaassen (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vaassen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Clarius en Trias. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Wapenveld, Vorchten, Oene en Emst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Vaassen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vaassen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link + Eve, Yale, Arlo, Hombli, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Vaassen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Vaassen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1025,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Vaassen.


Postcodegebied: 8170, 8171, 8172

Plaats een reactie