Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Elim

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Elim kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp delen wij betrouwbare details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Elim en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-elim

Alarminstallatie Elim plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Elim? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Elim en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Elim?

Vergelijk tarieven van bedrijven in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Hoogeveen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 – €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Elim.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Elim (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Elim. Zij werken met gangbare merken als Sony en TruPortal. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Geesbrug, Nieuwlande, Alteveer en Noordscheschut.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Elim te beperken. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Elim vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link & Hombli, Arlo, Eufy, Yale, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Elim?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Elim voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1175,00. De normale prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Elim.


Postcodegebied: 7916

Plaats een reactie