Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Epe

Door het installeren van een alarmsysteem in Epe beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bieden we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Epe en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-epe

Alarminstallatie Epe aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert onderzoekt de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Epe? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Epe en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Epe?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Epe hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €800,00 – €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot wel €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 – €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Epe.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Epe (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Epe. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Lampertz en Friedland. Of bekijk installateurs en bedrijven in Heerde, Lelystad, Olst-Wijhe en Raalte.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Epe te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Epe vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ & Arlo, Netamo, Yale, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Epe?

De kosten van een goed alarmsysteem in Epe voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1275,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Epe.


Postcodegebied: 8160, 8161, 8162, 8461

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie