Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wittelte

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wittelte beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp check je praktische details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens check je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wittelte en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wittelte

Alarminstallatie Wittelte laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wittelte? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier ontdek je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wittelte.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wittelte?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 tot €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wittelte.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wittelte (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wittelte. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Newlec en Shopsecure. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Laag Zuthem, Hasselt, Geeuwenbrug en Dieverbrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Wittelte te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Wittelte vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy + Eufy, Eve, Netamo, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wittelte?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wittelte voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1225,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera voor €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wittelte.


Postcodegebied: 7986

Plaats een reactie