Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schoorl

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Schoorl kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je betrouwbare info over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Schoorl en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-schoorl

Alarminstallatie Schoorl aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schoorl? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schoorl.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Schoorl?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Bergen Noord-Holland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 – €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Schoorl.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schoorl (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schoorl. Zij werken met gangbare merken als Shopsecure en Profiline. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Groet, Limmen, Bergen aan Zee en Bergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Schoorl te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Schoorl vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy + Arlo, Hombli, Yale, Eve, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Schoorl?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schoorl voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1075,00. De totale prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Schoorl.


Postcodegebied: 1870, 1871

Plaats een reactie