Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wenum Wiesel

Dankzij een alarmsysteem in Wenum Wiesel kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wenum Wiesel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-wenum-wiesel

Alarminstallatie Wenum Wiesel plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent onderzoekt de melding en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wenum Wiesel? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan ontdek je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wenum Wiesel en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wenum Wiesel?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Apeldoorn beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Wenum Wiesel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wenum Wiesel (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wenum Wiesel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Kenwei en Van Lien. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Ugchelen en Beemte Broekland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wenum Wiesel te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wenum Wiesel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch, Somfy of Hombli, Eufy, Netamo, Yale, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wenum Wiesel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wenum Wiesel voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1000,00. De exacte prijs komt tot stand door het soort alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wenum Wiesel.


Postcodegebied: 7345

Plaats een reactie