Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lieren

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Lieren beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp check je handige informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast doorzoek je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Lieren en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-lieren

Alarminstallatie Lieren laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lieren? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lieren en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Lieren?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Apeldoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Lieren.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lieren (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lieren. Zij werken met gangbare merken als BT en Xteq. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Loenen, Klarenbeek, Beekbergen en Hoenderloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lieren te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Lieren vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam of Hombli, Eufy, Arlo, Eve, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lieren?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Lieren voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1325,00. De echte prijs hangt af van het type installatie, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Lieren.


Postcodegebied: 7364

Plaats een reactie