Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Deventer

Dankzij een alarmsysteem in Deventer voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je goede details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Deventer en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-deventer

Alarminstallatie Deventer aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Deventer? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Deventer en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Deventer?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Deventer laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 – €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Deventer.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Deventer (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Deventer. Zij werken met gangbare merken als Sun en IIyama. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Hellendoorn, Rijssen-Holten, Voorst en Apeldoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Deventer te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Deventer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link of Netamo, Yale, Arlo, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Deventer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Deventer voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1200,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €30,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Deventer.


Postcodegebied: 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie