Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Colmschate

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Colmschate is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je handige details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Colmschate en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-colmschate

Alarminstallatie Colmschate laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Colmschate? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan bepaal je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Colmschate en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Colmschate?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Deventer beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1450,00 – €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Colmschate.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Colmschate (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Colmschate. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sanyo en Networx. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Diepenveen, Schalkhaar, Empe en Nijbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Colmschate te verkleinen. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Colmschate vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy + Netamo, Hombli, Eve, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Colmschate?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Colmschate voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €850,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €50,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Colmschate.


Postcodegebied: 7429

Plaats een reactie