Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijbroek

Met een alarmsysteem in Nijbroek is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp vind je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook check je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Nijbroek en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nijbroek

Alarminstallatie Nijbroek aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijbroek? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijbroek en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Nijbroek?

Ontvang gratis offertes van installateurs in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Voorst beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Nijbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijbroek (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijbroek. Zij hebben ervaring met merken als Allmatic en Viper. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Empe, Colmschate, Terwolde en Teuge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Nijbroek te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nijbroek vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link & Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nijbroek?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Nijbroek voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1175,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Nijbroek.


Postcodegebied: 7397

Plaats een reactie