Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bathmen

Door middel van een alarmsysteem in Bathmen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp bieden we populaire info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Bathmen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-bathmen

Alarminstallatie Bathmen laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bathmen? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bathmen.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bathmen?

Vraag offertes op bij vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Deventer laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Bathmen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bathmen (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bathmen. Zij kunnen je helpen met merken zoals SMP en Firex. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Steenenkamer, Nijverdal, Okkenbroek en Lettele.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Bathmen te beperken. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bathmen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link of Hombli, Yale, Netamo, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bathmen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bathmen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €925,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra services zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Bathmen.


Postcodegebied: 7437

Plaats een reactie