Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Okkenbroek

Dankzij een alarmsysteem in Okkenbroek kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Okkenbroek en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-okkenbroek

Alarminstallatie Okkenbroek laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Okkenbroek? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Okkenbroek en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Okkenbroek?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Deventer houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 – €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Okkenbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Okkenbroek (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Okkenbroek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Paxton en CSAG. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Bathmen, Steenenkamer, Lettele en Schalkhaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Okkenbroek te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Okkenbroek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam of Yale, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Okkenbroek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Okkenbroek voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €875,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €150,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Okkenbroek.


Postcodegebied: 7435

Plaats een reactie