Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hobrede

Door het installeren van een alarmsysteem in Hobrede schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop tonen wij hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hobrede en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hobrede

Alarminstallatie Hobrede installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hobrede? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hobrede.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Hobrede?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Edam-Volendam houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Hobrede.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hobrede (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hobrede. Zij werken met gangbare merken als Ring en Omron. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Purmer, De Rijp, Schardam en Beets.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Hobrede te verminderen. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Hobrede vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy & Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hobrede?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hobrede voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1100,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Hobrede.


Postcodegebied: 1477

Plaats een reactie