Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buitenpost

Met een alarmsysteem in Buitenpost schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Via onze adviseurs bieden we uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook vergelijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Buitenpost en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-buitenpost

Alarminstallatie Buitenpost installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buitenpost? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier maak je een plan welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buitenpost en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Buitenpost?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Achtkarspelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot wel €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Buitenpost.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buitenpost (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buitenpost. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als WBox Technologies en Holland Safety. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Twijzel, Twijzelerheide, Augustinusga en Surhuizum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Buitenpost te beperken. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Buitenpost vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, TP-Link, D-Link, Somfy of Arlo, Netamo, Hombli, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Buitenpost?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Buitenpost voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Buitenpost.


Postcodegebied: 9285

Plaats een reactie