Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Augustinusga

Door het installeren van een alarmsysteem in Augustinusga heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Augustinusga en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-augustinusga

Alarminstallatie Augustinusga installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Augustinusga? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Augustinusga en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Augustinusga?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Achtkarspelen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 – €2550,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Augustinusga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Augustinusga (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Augustinusga. Zij hebben ervaring met merken als ABI en Lloyd. Of bekijk bedrijven en installateurs in Buitenpost, Twijzel, Surhuizum en Harkema.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Augustinusga te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Augustinusga vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link & Eufy, Netamo, Eve, Arlo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Augustinusga?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Augustinusga voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1150,00. De totale prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €300,00 per stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Augustinusga.


Postcodegebied: 9284

Plaats een reactie