Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwartemeer

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Zwartemeer is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je uitgebreide details over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast vergelijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zwartemeer en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zwartemeer

Alarminstallatie Zwartemeer laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwartemeer? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan weet je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwartemeer en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zwartemeer?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Emmen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1200,00 – €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Zwartemeer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwartemeer (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwartemeer. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Omikron en Rokonet. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Roswinkel, Nieuweroord, Klazienaveen en Klazienaveen-Noord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Zwartemeer te verkleinen. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zwartemeer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link of Eufy, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zwartemeer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Zwartemeer voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €875,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €30,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Zwartemeer.


Postcodegebied: 7894

Plaats een reactie