Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vroomshoop

Met een alarmsysteem in Vroomshoop voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Vroomshoop en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-vroomshoop

Alarminstallatie Vroomshoop plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vroomshoop? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vroomshoop.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vroomshoop?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Twenterand beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot +/- €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2500,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Vroomshoop.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vroomshoop (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vroomshoop. Zij werken met gangbare merken als Western Digital en HEKA. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Beerzerveld, Geerdijk, Langeveen en Geesteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Vroomshoop te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Vroomshoop vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link of Netamo, Arlo, Yale, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Vroomshoop?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Vroomshoop voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Vroomshoop.


Postcodegebied: 7680, 7681

Plaats een reactie