Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langeveen

Door middel van een alarmsysteem in Langeveen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp doorzoek je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Langeveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-langeveen

Alarminstallatie Langeveen laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Langeveen? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langeveen.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Langeveen?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Tubbergen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Langeveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langeveen (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langeveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als X-Gen en System Sensor. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Vroomshoop, Beerzerveld, Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Langeveen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Sirenes.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Langeveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link & Netamo, Arlo, Eve, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Langeveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Langeveen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1425,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €250,00 per unit. Liever haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Langeveen.


Postcodegebied: 7679

Plaats een reactie