Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roosendaal

Dankzij een alarmsysteem in Roosendaal heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Roosendaal en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-roosendaal

Alarminstallatie Roosendaal laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Roosendaal? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roosendaal.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Roosendaal?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Roosendaal kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Roosendaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roosendaal (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roosendaal. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Aten en Paxton. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Rucphen, Halderberge, Tholen en Steenbergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Roosendaal te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Roosendaal vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam, TP-Link of Yale, Eufy, Netamo, Hombli, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Roosendaal?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Roosendaal voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1200,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Roosendaal.


Postcodegebied: 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie