Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wouw

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wouw voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp check je populaire info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Wouw en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wouw

Alarminstallatie Wouw laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional controleert het signaal en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wouw? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wouw en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Wouw?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Roosendaal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot +/- €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 – €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 – €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wouw.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wouw (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wouw. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Fixapart en Cadxx. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Nispen, Wouwse Plantage, Schijf en Sprundel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Wouw te limiteren. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wouw vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam + Netamo, Eve, Eufy, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wouw?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wouw voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1275,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wouw.


Postcodegebied: 4724

Plaats een reactie